Teleteksti
Lajme

815 çifte u shkurorëzuan në Kosovë gjatë 2019-tës

815-cifte-u-shkurorezuan-ne-kosove-gjate-2019-tes

Është rritur numri i shkurorëzimeve në Kosovë gjatë viteve të fundit.

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Shkurorëzimeve në Kosovë 2019” ku tregohet se në Gjykatat Themelore të Kosovës janë grumbulluar gjithsej 815 fleta për shkurorëzime.

Loading...

Këto të dhëna tregojnë se në Kosovë në vitin 2019 janë shkurorëzuar 815 çifte bashkëshortore.

Sipas kohëzgjatjes së martesës, dominonte viti i parë me 13.1%, viti i dytë me 12.9% dhe më pak se një vit 9.9% e të shkurorëzuarve. Në shkurorëzimet sipas grup-moshave, dominonin femrat e moshës 25-29 vjeç me 178 shkurorëzime apo 21.8%, kurse tek meshkujt dominonte mosha 30-34 vjeç me 192 apo 23.6% e rasteve.

Sipas përgatitjes shkollore, dominojnë femrat dhe meshkujt me shkollë të mesme; numri i femrave të kësaj kategorie është 304 apo 37.3%, kurse i meshkujve 338 apo 41.5%.

Numri më i madh i bashkëshortëve të shkurorëzuar janë pa fëmijë me 74.5%, pastaj vijnë me dy fëmijë me 9.6 % dhe po ashtu me një fëmijë me 9.3%

Loading...

Tjera nga rubrika

Kryetari i SBASHK-ut: Mësimi do të ndërpritet nëse situata me Covid-19 përshkallëzohet

Teleteksti.com

Gjashtë muaj luftë me pandeminë, mjekët në Kosovë të stërlodhur

Teleteksti.com

Mjeku Bajgora: Emërgjenca e stërngarkuar, po pranojmë 200-230 raste në ditë

Teleteksti.com

Kuvendi nesër mban seancë, shqyrtohet projektligji për pandeminë dhe për rimëkëmbjen ekonomike

Teleteksti.com

OVL e UÇK’së: LDK e VV të njëjtë si Lista Serbe

Teleteksti.com

Kur dalin pagesat e qirasë për biznese? Flet ministrja Bajrami

Teleteksti.com
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë