Teleteksti
Jetë

A është Muhamed emri më i popullarizuar?

a-eshte-muhamed-emri-me-i-popullarizuar?

Emrat e foshnjave:

Oliver u shpall emri më i popullarizuar i djemve për vitin e katërt, por disa lexues pyetën nëse kishte më shumë foshnje të quajtura Muhamed.

A është Muhamedi me të vërtetë emri i djemve më të njohur?

Oliver mbajti pozicionin e tij si emri më i popullarizuar i djemve që nga viti 2013, sipas Zyrës për Statistikat Kombëtare (ONS), shkruan “BBC”.

Loading...

Një numër lexuesish pyetën nëse bashkimi i të gjitha drejtshkrimeve të ndryshme të Muhamedit do të thoshte se më shumë foshnjave iu dha emri sesa Oliver, transmeton lajmi.net.

Muhamedi, drejtshkrimi më i zakonshëm që u jepet foshnjave të lindura në 2017, ishte emri i 10-të më i popullarizuar për djemtë në përgjithësi.

Oliver kryesoi listën e vitit 2017 me 6,259 foshnje ndërsa Muhamed u regjistrua 3,691 herë – duke mos përfshirë emra të vizatuar, të tilla si Muhammad-Ali.

Nëse kombinojmë 14 drejtshkrime të ndryshme të përfshira në të dhëna, kemi 7.307 djem, që është më shumë se 1.000 përpara Oliver.

Variantet përfshinin Muhamedin, Muhamedin, Muhamedin, Muhamedin, Mohamedin, Mohamadin, Muhamadin, Muhamedin, Mohamudin, Mohummadin, Mohummedin, Mouhamedin, Mohammodin dhe Mouhamadin.

Sidoqoftë ONS trajton secilën drejtshkrim të një emri veçmas dhe i rendit ato në bazë të numrit të herëve që paraqiten drejtshkrimet individuale në certifikatat e lindjes.

“Kombinimi i drejtshkrimeve të një emri të veçantë deformon listën – për shembull kombinimi i Sophie, Sophia dhe Sofia në listën e vajzave 2015 do ta rrëzonte Amelia nga vendi i parë,” tha ONS në 2016.

Statistikat thonë se kombinimi i emrave që kanë një drejtshkrim të ngjashëm do të kërkojë që individët të marrin një “vendim subjektiv” nëse emrat e caktuar janë dallues apo jo.

Për shembull, ata do të duhet të vendosin nëse do t’i trajtojnë Sara dhe Sarën si variacione me të njëjtin emër, edhe pse shumë njerëz do t’i shqiptonin ato ndryshe.

Kërkohet një shfletues modern me JavaScript dhe një lidhje të qëndrueshme në internet për të parë këtë ndërveprim.

Tjera nga rubrika

Urgjentisht dërgojeni te mjeku fëmijën nëse merr frymë kështu

Teleteksti

Studimi thotë se maskat plastike nuk iu mbrojnë nga Covid-19

Teleteksti

Vaksina e Oksfordit është e sigurtë dhe efikase – do të ketë ndikim të madh në pandeminë e COVID-19

Teleteksti

Cilat janë efektet anësore të vaksinës Pfizer BioNTech?

Teleteksti

Kur ndihet ndikimi i vaksinës kundër koronavirusit? Flet eksperti italian

Teleteksti

19-vjeçarja postim prekës për shoqen pas aksidentit: Pse unë shpëtova dhe ti jo

Teleteksti
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë