Teleteksti
Teleteksti TV

Apple do të ulë komisionet e App Store për gjysmë deri në 15% për prodhuesit e vegjël të aplikacioneve

apple-do-te-ule-komisionet-e-app-store-per-gjysme-deri-ne-15%-per-prodhuesit-e-vegjel-te-aplikacioneve

Apple tha të mërkurën se do të ulë normën e komisionit të App Store në 15% për zhvilluesit e programeve kompjuterikë me më pak se 1 milion dollarë në shitje vjetore neto në platformën e saj, shkruan “CNBC”.

Apple aktualisht merr një komision prej 30% nga çmimi i përgjithshëm i aplikacioneve të paguara dhe blerjeve brenda aplikacioneve nga App Store, transmeton lajmi.net.

Për disa krijues të aplikacioneve të vogla, politika e re mund të shkurtojë shumën që ata paguajnë Apple në gjysmë.

Apple thotë se Programi i Biznesit të Vogël i App Store do të fillojë 1 janar dhe se zhvilluesit që kualifikohen do të marrin tarifa të reduktuara të Dyqanit të App Store për aplikacione të paguara dhe blerje brenda aplikacioneve.

Loading...

Zhvilluesit e rinj që nuk kanë publikuar në App Store më parë gjithashtu do të kualifikohen për tarifën më të ulët, 15% të komisionit.

Programi i ri është për zhvilluesit e vegjël të cilët fitojnë më pak se 1 milion dollarë në vit në të gjitha aplikacionet e tyre në App Store të Apple, pas tarifave të Apple.

Sapo zhvilluesit të kalojnë atë prag, ata do të faturohen me normën standarde prej 30%, tha Apple. Nëse më vonë bien nën 1 milion dollarë shitje për një vit kalendarik, komisioni më i ulët mund të rikthehet.

Apple tha se do të zbulojë më shumë detaje rreth kushteve të komisioneve të reduktuara muajin e ardhshëm.

Njoftimi i së mërkurës është i ndarë nga tarifa më e ulët e Apple me 15% në vitin e dytë të pajtimeve që faturohen përmes App Store, i cili vlen edhe për kompanitë e mëdha dhe u zbatua në 2016.

Apple tha muajin e kaluar në një regjistrim vjetor me SEC që ulja e tarifës së komisionit të App Store mund të dëmtojë rezultatet financiare të kompanisë.

Të ardhurat e App Store janë një pjesë kryesore e biznesit të shërbimeve të Apple, e cila gjeneroi 14.55 miliardë dollarë në tremujorin e përfunduar në shtator, duke përbërë 22% të të ardhurave të kompanisë për periudhën.

Por Apple përsëri do të kërkojë një tarifë prej 30% për blerjet brenda aplikacioneve për aplikacionet me fitim të lartë, që do të thotë që ndikimi në financat e Apple mund të jetë minimal.

Përveç kësaj, zbritja maksimale për secilin botues është e kufizuar, sepse komisioni kthehet në 30% pas shitjeve pasi tarifat e Apple kalojnë 1 milion dollarë. /Lajmi.net/

Tjera nga rubrika

Në këto vende, telefoni ju lajmëron kur keni pranë dikë me Covid-19

Teleteksti

BMW kundër Audi në borë, shikoni cila fiton

Teleteksti

A e dini sa kushton prodhimi i një iPhone 12?

Teleteksti

Shteti që po teston pacientët për COVID-19 me robot

Teleteksti

“Bisha” më të cilën do të udhëtojë presidenti amerikan, mund të përballojë çfarëdo sulmi

Teleteksti

​Telefoni i parë që lahet me sapun dhe zbardhues

Teleteksti
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë