Teleteksti
Ekonomi

Devollët ua mësyjnë tenderëve të KEK’ut

devollet-ua-mesyjne-tendereve-te-kek’ut

Vajza e Blerim Devollit, Vlera Devollit i ka hyrë garës për të fituar një tender në vlerë prej 200 mijë eurosh.

Laboratori në pronësi të Vlera Devollit, “Medical & Laboratory Services” i cili u bë emër i njohur si skandali i vitit pandemik për mënyrën se si Ministria e Shëndetësisë e licencoj të parën duke i dhënë fillimisht monopolin për të kryer testet sterologjike dhe PCR për Covid-19, ka aplikuar në tenderin e Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) për të testuar nga dy herë 3947 punëtorë të kësaj ndërmarrje publike.

Por, gjasat për të fituar këtë tenderë e bija e Blerim Devollit i ka shumë të vogla bazuar në çmimin e lartë me të cilin ka ofertuar.

Në dosjen e ofertave të cilën e ka siguruar Gazeta Infokus, laboratori i vajzës së Blerim Devollit renditet i pesti me çmimin më të lartë nga gjithsejtë 6 laborator sa kanë hyrë në këtë garë.

Loading...

Laboratori “Medical & Laboratory Services”, ka ofertuar me çmimin me TVSH në total në vlerë prej 199 mijë e 725 euro për pesë lote sa është i ndarë tenderi.

Nëse pjesëtohet për numër të testeve sa janë kërkuar në dosjen e tenderit të KEK-ut për çmimi me TVSH del të jetë 25.30 euro për 1 test, derisa në treg, me pakicë ky çmim në shumicën e laboratorëve privat sillet nga 18 deri në 20 euro.

Tjera nga rubrika

Aplikimi në Trust, pas kaq ditësh do iu dalin paratë në xhirollogari

Teleteksti

Ja çka nevojitet për të aplikuar për 10% e Trustit

Teleteksti

Asnjë cent në Trust nuk e kanë mbi 150 mijë punëtorë të sektorit privat, punuan pa kontrata

Teleteksti

Njoftim i rëndësishëm i ATK-së për tatimpaguesit

Teleteksti

Kur nis aplikimi për 10% e Trustit dhe kush përfiton

Teleteksti

Qeveria sot del me detaje rreth tërheqjes së 10 përqindëshit nga Trusti

Teleteksti
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë