Teleteksti
Lajme

KQZ njofton se mbi 9 mijë fletëvotime të ardhura me postë janë shpallur të pavlefshme

kqz-njofton-se-mbi-9-mije-fletevotime-te-ardhura-me-poste-jane-shpallur-te-pavlefshme

Mbi 9 mijë fletëvotime të ardhura me postë janë shpallur të pavlefshme.

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve është duke vazhduar punën Shërbimi Votues, i cili po bën vlerësimin e rreth 43 mijë e 500 pakove të supozuara me fletëvotime, të cilat janë pranuar gjatë periudhës së votimit përmes postës.

Përmes këtij procesi do të mund të saktësohet numri i fletëvotimeve të cilat kanë ardhur nga jashtë vendit.

Sipas të dhënave të ofruara nga KQZ deri më tani janë hapur 19 mijë e 168 pako të supozuara me fletëvotime që i janë nënshtruar procesit të vlerësimit, ku siç dihet brenda një pakoje mund të ketë më shumë se një zarf me fletëvotim.

Loading...

Pas vlerësimit janë aprovuar 22 mijë e 326 zarfe me fletëvotime, ndërsa janë refuzuar 9 mijë e 49 zarfe me fletëvotime.

KQZ thotë se arsyet e refuzimit të tyre janë të ndryshme. Disa prej këtyre pakove thuhet se janë dërguar nga persona që nuk janë të regjistruar si votues jashtë Kosovës e disa të tjera për shkak se janë dërguar nga persona që janë refuzuar në periudhën e aplikimit.

Po ashtu, në disa raste pakot u tha se janë dërguar nga votues të paidentifikuar ose ndryshe që njihet si “votim grupor”, apo se në pakon që kanë dërguar kanë bashkangjitur dokumente jo-valide.

Tjera nga rubrika

Shefja e kabinetit të Avdullah Hotit s’arrin të bëhet deputete, mori shumë pak vota

Teleteksti.com

E kishte shok klase djalin e Adem Jasharit, gazetari i njohur rrëfen histori nga shkolla

Teleteksti.com

Rastet e reja me koronavirus janë nga këto komuna të Kosovës

Teleteksti.com

Edhe pas 23 vjetëve nga Epopeja e UÇK-së, Kullat e Jasharëve në gjendje të rëndë

Teleteksti.com

Osmani në një organizim me Hotin e Qunin

Teleteksti.com

Lidhja Demokratike e Kosovës më së shumti deputet nga Prishtina dhe Peja

Teleteksti.com
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë