Teleteksti
Jetë

Kurrë mos e mbani ushqimin në foli, kjo është arsyeja

kurre-mos-e-mbani-ushqimin-ne-foli,-kjo-eshte-arsyeja

Pse nuk duhet asnjëherë të mbajmë ushqimin në foli.

Mbulimi i enëve me foli alumini lë ajër të mjaftueshëm për bakteret dhe favorizon riprodhimin e tyre.

Shumë thjesht vendosin një tas me ushqim në frigorifer dhe e mbulojnë atë me letër alumini, por hulumtimet kanë treguar se kjo mënyrë e ruajtjes së ushqimit është e dëmshme.

Disa baktere mbeten në ushqim edhe pas gatimit, dhe thërrimet e ushqimit në temperaturën e dhomës janë një substrat i shkëlqyeshëm për këto mikroorganizma që shumohen shpejt.

Loading...

Një zgjidhje më e mirë është ruajtja e ushqimit në kontejnerë që nuk lejojnë të futet ajri.

Tjera nga rubrika

Lajme aspak të mira nga studimi i ri rreth Covid-19

Teleteksti

Vullnetarët tregojnë efektet anësore, pasi morën vaksinën Moderna dhe Pfizer

Teleteksti

Kjo i pret pacientët e shëruar nga Covid-19!

Teleteksti

Kina goditet nga norovirusi, pas koronavirusit

Teleteksti

Javë vetëm dy shtete në botë që nuk shesin Coca-Cola, kjo është arsyeja!

Teleteksti

Paralajmërohet vala e tretë e koronavirusit

Teleteksti
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë