Teleteksti
Ekonomi

Lajm i mirë, dogana njofton se u importua mjaft grurë për miell

lajm-i-mire,-dogana-njofton-se-u-importua-mjaft-grure-per-miell

S’ka nevojë për panikë: Dogana thotë se u importua mjaft grurë për miell.

Dogana e Kosovës, edhe në këtë kohë të pandemisë ka vazhduar me aktivitetet e saj në zhdoganimin e mallrave.

Loading...

Adriatik Stavileci, zëdhënësi i Doganës së Kosovës, tha se institucioni po ushtron aktivitetet pothuajse njëjtë.

“Në këtë kohë kemi përshpejtuar aktivitetet është rritur kujdesi dhe kontaktet të kemi sa më pak”, tha ai në televizionin publik të Kosovës.

Ai ka siguruar se ka import të mjaftueshëm dhe nuk ka ka nevojë për stoqe dhe për panik.

“Është rritur në mënyrë enorme të importit të miellit dhe grurit”, tha ai.

Stavileci bëri me dije se ka import të vazhdueshëm të artikujve strategjik dhe për këtë nuk duhet të ketë shqetësim.

Për të hyrat, ai tha se deri dje të hyrat janë pothuajse të njëjta me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

“Deri dje kemi 219 milionë euro të hyra, pra kemi rritje prej 5 për qind më shumë në krahasim me vitin e kaluar”, vijoi ai.

Loading...

Tjera nga rubrika

Ministria e Bujqësië njofton se a ka në Kosovë miell dhe grurë të mjaftueshëm

Teleteksti

Ja çka përfshinë vendimi për heqjen e taksës 100 për qind dhe vendosjen e reciprocitetit me Serbinë (Dokument)

Teleteksti

KEK në mesin e institucioneve që janë në ballë të përpjekjeve në kohën e gjendjes emergjente për shkak të përhapjes së virusit Korona

Teleteksti

Rreth 200 milionë euro rrezikon t’i jumbë Kosova

Teleteksti

Bordi aprovon kërkesen e menaxhmentit, nga 300 euro shtesë për punëtorët, por jo edhe për menaxhmentin

Teleteksti

Rukiqi: Ekonomia e Kosovës po dëmtohet nga 10 milionë euro në ditë për shkak të COVID 19

Teleteksti
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë