Teleteksti
Ekonomi

Rukiqi: Ekonomia e Kosovës po dëmtohet nga 10 milionë euro në ditë për shkak të COVID 19

rukiqi:-ekonomia-e-kosoves-po-demtohet-nga-10-milione-euro-ne-dite-per-shkak-te-covid-19

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Berat Rukiqi, deklaroi se kemi 10 milionë euro dëme në baza ditore në vend për shkak të situatës me koronavirus.

“Kjo është jashtëzakonisht shumë për ekonominë tonë nëse kjo zgjat deri në 3 muaj që janë diku 1 miliardë euro dëme në ekonominë e vendit”, tha ai.

Loading...

Rukiqi përmendi se ka rënie të qarkullimit deri në 20% në sektorin e ndërtimit dhe prodhimit.

Loading...

Tjera nga rubrika

Rreth 67 mijë kërkesa për shtyrje të kësteve të kredive

Teleteksti

Pas hapjes së pikave kufitare Dogana realizoi të hyra prej 3.7 milionë euro

Teleteksti

Kriza me koronavirus, bie qarkullimi i bizneseve për rreth 45%

Teleteksti

Ky është kushti i Kosovës për lejimin e mallrave nga Serbia

Teleteksti

Rreth 2500 punëtorë të KEK-ut nënshkruajnë peticion, kërkojnë kthimin në punë të Njazi Thaçit

Teleteksti

Ky është niveli i pagave në Kosovë nga 2012 deri në vitin 2019

Teleteksti
Agjencia e lajmeve "TELETEKSTI"
www.teleteksti.com - adresa e saktë